Green Control 2,5kg

41,95

Product Description

Green Control is een volledig natuurlijk product om algen te bestrijden en de waterkwaliteit onder controle te houden. Green Control is een product zonder toevoegingen van een algicide, zinkoxide of koperverbindingen. Het is volkomen biologisch en zelfs bij 3-voudige overdosering onschadelijk voor alle vijverbewoners. Green Control onttrekt uit het water de voedingsstoffen, die algen nodig hebben om te groeien. Door de verbeterde formule werkt Green Control ook goed bij lagere temperaturen. Het is ook geschikt voor zwemvijvers en onschadelijk voor mensen en dieren. Met Green Control verdwijnt watervertroebeling zichtbaar en draagt zo bij aan kristalhelder water.

Werking van Green Control

Speciale chelaten nemen voedingsstoffen uit het water en maken deze toegankelijk voor algen en waterplanten. Zelfs oude afzettingen van zware metalen worden opgelost en als voedingsstof omgezet. De ingebrachte fruitzuren zorgen in combinatie met de chelaten voor een stabiele carbonaathardheid. Bij het gebruik worden ook neergeslagen fosfaten gebonden, die dan als drager van de voedingsstof toegankelijk gemaakt wordt voor de algen. De op deze wijze gebonden voedingsstof wordt door de alg opgenomen en bereikt de alg tot diep in zijn kalkstruktuur. Deze kalkstruktuur van de algen wordt zo ontbonden en het afsterven van de alg is een feit. Bij het gebruik van Green Control verhoogt het fosfaatgehalte in het water, dat ontstaat door het binden van alle voedingsstoffen die in het water voorhanden zijn. Dit heeft geen nadelen voor vissen, planten  en andere vijverbewoners alsmede vogels, honden, katten, etc. Deze -meetbare- totaalfosfaatgehalte komt de waterplanten als voedingsbron ten goede maar is voor de algen niet te gebruiken, wat daardoor tot het afsterven van de algen leidt.

Dosering 25g per 1000 liter: Bij het eerste gebruik: 2x per maand (om de 2 weken). Vervolggebruik: 1x per maand. Green Control in het water strooien en gelijkmatig in de vijver verdelen. Niet van te voren oplossen in water.

BT+ Green Control 2,5 kg Voor 100.000 liter

Categorie:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Green Control 2,5kg” te beoordelen